Trabzon Sınav Kaygısı

Trabzon Sınav Kaygısı

Öğrencide Sınav Kaygısı Nedir, Nasıl Giderilir?

 

Sınavlar ve sınav kaygısı nedir, neden bir öğrencinin hayatının zorlu bir parçası olurlar? Biraz stres iyidir, çünkü hedeflerimize ulaşmak için daha çok çalışmak için motive edici bir itici güç olarak hizmet edebilir. Bununla birlikte, sınav stresi, performansımıza müdahale edebilecek kaygıya neden olabilir. Pek çok kişi arasında kendinden şüphe uyandırabilir ve kişinin sosyal, duygusal ve davranışsal gelişimini engelleyebilir.

 

Sınav Kaygısı nedir nasıl yenilir? Ders çalışmak ve sınavlara hazırlanmak, profesyonel bir aktivitedir. Öğrencinin sahip olduğu bilgi potansiyelini kullanıp, kendisini akademik olarak yansıtacağı şu sınavlar vardır:

 

  • Okulda girilen ders sınavları
  • Bursluluk Sınavları
  • LGS Sınavı
  • AYT – TYT Sınavları
  • KPSS Sınavı


Sınav stresi nedir? Stres açısından tüm bu sınavlara hazırlık aşamasında her öğrencinin izlediği ders çalışma yöntemleri, stratejileri birbirinden farklıdır. Yapılandırılmış ancak gerçekçi bir revizyon planı yapın
Ne zaman ve neyi revize edeceğinize dair bir planınızın olması çok önemlidir. Bu, tüm zamanınızı tek bir konuya odaklamadığınız anlamına gelir, aynı zamanda yapmanız gereken her şeyi biraz daha kontrol altında hissettiğiniz anlamına gelir. Bir revizyon planı yapma konusunda daha ayrıntılı tavsiyeleri uygulayınız. Tüm bu akademik süreci profesyonel olarak ele almak

 

2 aşamada çok önemlidir:

 

  • Öğrencinin kendi limitlerini keşfetmesi
  • Sahip olduğu bilgiyi doğru ve verimli kullanabilmesi

 

Panik ve sınav kaygısı nedir? Nasıl başa çıkılır?


Sınav stresinin sonuçları çok çeşitlidir. Sadece öğrenciler değil veliler de bu duruma düşüyor. Bu nedenle, böylesine önemli bir zamanda kendine dikkat etmek son derece önemli hale geliyor. Ebeveynlerin beklentileri ile çocuğun iyi performans gösterme yeteneği arasında bir uyumsuzluk var. Ebeveynler genellikle çocukları için geçmiş akademik deneyimlerine dayanarak gerçekçi olmayan kriterler belirler veya kardeşler veya akrabalarla karşılaştırma yapar.

 

Sınav kaygısı nedir ve uzman çözüm için ilk adım: Dikkat Testi ile öğrencinin dikkat düzeyi belirlenir. Ardından öğrencinin ders çalışma alışkanlıklarına göre kişisel gelişim planı oluşturulur. Öğrencinin disiplinli ve etkili ders çalışma teknikleri kazanması sağlanır. Nefes terapisi ve solunum kontrolü ile kaygı ve stres duygusunu nasıl yöneteceği öğretilir. Hızlı soru okuma ve çözme, cevapları kaydırmadan işaretleme yapılması hedeflenir.

 

Öğrenciler, okuldan gelen baskı ve akran grubu ve iyi performans gösterenlerle karşılaştırma nedeniyle sınavlara hazırlanırken genellikle stresli hissederler. Bu sağlıksız rekabete ve güvensizliğe yol açabilir. Kendinden kaynaklı baskı, öğrencilerin kendileri için yaratmak istedikleri yaşam tarzından gelir.

 

Gerçekçi hedefler belirlenmesi faydalıdır. Her şeyi bir perspektife oturtmak ve stresten kaçınmak için, kendinize uygun gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemeniz önemlidir. Testinizden önce haftalarınız, günleriniz veya saatleriniz olsun, durumunuzu kabul etmek ve alemler içinde çalışmak, üretkenliğinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olur.

Öne Çıkarılanlar

Trabzon Neurofitness Aktivite Programı

DİJİTAL ÖĞRENME Çok özel bir program

Neuro Sound

Yaklaşık on yıllık bir çalışmanın sonucunda, psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları, ç

Yorumlar